petek, 11. januar 2013

Uporaba videokonference v šoli

Kot že vemo, Arnes omogoča vključenim v izobraževanje/raziskovanje/kulturo, da se med seboj povezujejo, za to uporabljajo omrežne storitve in pri tem najdejo optimalna orodja/storitve za svoje področje ter delovanje.

Arnes nam poleg bloga (moj je še v konstrukciji vizualne komponente), ki smo ga že preizkusili in zvečine ugotovili, da je to super koristna in uporabna stvar, ponuja tudi VOX - videokonferenčni sistem, preko katerega lahko izboraževalna institucija ponudi obisk predavanj kar s kavča, v primeru odstotnosti predavatelja le-ta izpelje predavanje npr iz tujine, lahko se gremo tudi izobraževanje z oddaljenim dostopom.
Shema pri suportu SRP, seminarski primer
S to mislijo sem tudi nastavila tudi svojo suportivno metodo specialnemu pedagogu pri predmetu Strategije psihosocialnega vključevanja.

Ker način ni odvisen od prostora in časa, posamezniku ponudi, da se uči tudi na delovnem mestu, tudi doma, tudi v tujini. Lahko se uči zjutraj, ponoči, za 10min ali pa več sklopov skupaj.



Orodje VOX se mi zdi odlično, saj učitelju omogoča, da v uro vplete drugo dimenzijo, ki pomaga pri predavanju snovi. Tako lahko npr. pri spoznavanju novih kultur znotraj zemljepisa povabimo na klepet kolege z drugih držav (seveda se predhodno potrudimo in sploh navežemo stike). V primeru, da je en izmed učencev odsoten, lahko iz domače postelje spremlja pouk v matični šoli, brez izostanka. Ker smo v današnjem času precej (pre)zaposleni, omogoča učitelju opraviti tudi govorilne ure s pomočjo takih orodij. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar